GRUPO PLAZA

Caixaforum VALÈNCIA

Édouard Louis visita València amb motiu dels 10 anys de la publicació de la seua autobiografia

15/05/2024 - 

VALÈNCIA. Es compleixen deu anys de la publicació del llibre autobiogràfic d’Édouard Louis Adeu a l’Eddy Bellegueule, una història que narra una infància d’homofòbia, masclisme, racisme, alcoholèmia i, per sobre de tot, pobresa que transcendeix els murs de casa seva i que converteix el relat en universal, polític. L’autor és un dels convidats del festival En altres paraules, organitzat per Caixa Fòrum i  parlarà de la seva obra i dels temes que la travessen amb l’escriptor Roy Galán, que també ha retratat amb claredat com operen les masculinitats. La trobada tindrà lloc demà dijous, dia 16 de maig, a les 18.30 h, al Caixa Fòrum

La trajectòria de Louis com a escriptor és tan fascinant com les seues pròpies narratives. Nascut el 1992 en una família obrera a Picardia, França, Louis va enfrontar les dures realitats de la vida en les comunitats marginades. A través de la seva educació i experiències personals, va emergir una veu destacada de la literatura contemporània.

Després de l’èxit de la seua autobiografia, Louis ha continuat explorant les ferides de la seva infantesa i la realitat de la classe obrera amb lucidesa i empatia. Història de la violència i Qui va matar al meu pare, Louis ha continuat desafiant les convencions i explorant les complexitats de la societat contemporània. La seua capacitat per a captar l'essència de les experiències humanes més íntimes i la seua habilitat per a comunicar-les amb una cruesa impactant han convertit les seues obres en lectures obligades per a aquells que busquen una comprensió més profunda del món que ens envolta.

Édouard Louis va néixer el 1992 a Hallencourt, Amiens, on s’ambienta la seva primera obra autobiográfica, Adeu a l’Eddy Bellegueule (Més Llibres, 2024), seguida d’Història de la violència, que van rebre una gran atenció del públic i dels mitjans i van ser aplaudides pels seus mèrits literaris. Louis va créixer en una família treballadora pobra sostinguda amb ajuts del govern: el seu pare era un treballador de fàbrica desocupat i la seva mare es guanyava la vida cuidant ancians. La pobresa, el racisme, el masclisme, l'homofòbia i l’alcoholisme amb els quals es va enfrontar durant la infantesa són els temes principals de la seva obra literària. Més Llibres n'ha publicat també Qui va matar el meu pare (2019) i Lluites i metamorfosis d'una dona (2022) i Canviar: Mètode (2023).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas