X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

"posa en valor els soterranis arqueològics"

10 anys després, la sala del Museu de la Ciutat es reobri amb la mostra 'De València a Tournai'

18/05/2017 - 

VALÈNCIA. L’Ajuntament ha reobert hui la sala d’exposicions temporals del Museu de la Ciutat, tancat a la ciutadania des del 7 d’octubre de 2007. L’espai s’ha recuperat amb una mostra didàctica al voltant de la importància de l'arqueologia de les catedrals europees, "on es troben els orígens de moltes ciutats". Aquesta obertura coincideix amb la celebració del Dia Internacional dels Museus. 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha presentat hui esta exposició, "que permet conéixer i posa en valor els soterranis arqueològics situats davalls de les catedrals". Anomenada de "De València a Tournai" fa un recorregut per la seu de 21 ciutats.

Glòria Tello ha destacat que hui es recupera esta sala amb un projecte que és fruit de la col·laboració internacional, en l’àmbit europeu. Es tracta de la continuació d’una altra exposició que amb el títol "La cathédrale de Tournai à choeur ouvert", en 2016 es va realitzar a Bèlgica, primer a Tournai i després a Tongeren.

En presentació de 'De València a Tournai', que es podrà visitar a València fins el 30 de setembre, també ha participat el catedràtic de la Universitat de Lovaina, Raymond Brulet, qui ha explicat que les catedrals són un dels elements urbans comuns a tots els països europeus, i que els problemes de la seua conservació i manteniment són prou semblants a tot arreu.

D’altra banda, Tello s’ha fet ressò de la voluntat d’arqueòlegs, arquitectes i gestors del patrimoni, "que és conservar l’essència dels antics edificis, crear zones de reserva científica i transmetre a un públic més ampli el significat que tenen estes restes que han perdurat a través dels segles". I en esta línia, l’Ajuntament ha posat a disposició del públic les últimes novetats sobre l’estudi, la conservació, el passat, el present i el futur del cor de les  nostres ciutats”, ha conclòs.


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email