GRUPO PLAZA

arran del llibre 'Te nombro' 

Dolors López, Ángel Gabilondo i Andrés Perelló parlen sobre literatura i dol en La Nau

13/12/2018 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau celebrarà demà una taula redona amb el títol Literatura i dol al Paranimf del Centre Cultural La Nau. L'entrada a l'acte és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

La taula redona ha sigut organitzada amb motiu de l'edició de la primera novel·la de Dolors López Alarcón, Te nombro. Hi participaran Ángel Gabilondo, polític i catedràtic de Filosofia, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Andrés Perelló, ambaixador delegat permanent d'Espanya en la UNESCO, i Dolors López Alarcón, autora del llibre.

Quan la seua única filla va morir, Dolors López va començar a escriure sobre el que estava vivint i, més tard, va decidir publicar-ho en forma de llibre per compartir aquest “viatge terrible” que han hagut de passar les mares i els pares “orfes” de fills. L'autora parla sobre com arriba a acceptar els seus sentiments i com s'obliga a cuidar-se ella mateixa i els qui l'acompanyen. Però, sobretot, busca i troba la forma d'ajudar altres persones que també lluiten amb la pèrdua. Segons les seues pròpies paraules, “sobreviure a la mort d'un ésser estimat és un camí molt dur. Si aquest ésser estimat és la teua filla, la duresa és impensable. No podem imaginar-la si no l'hem experimentada. És antinatural i se'ns fa monstruós acostar-nos, només mentalment, a aquesta possibilitat”.

Dolors López escriu en el seu llibre que Ángel Gabilondo “li va prestar les paraules per al primer plor de l'autora i va estar en l'origen d'aquest llibre”; i Andrés Perelló “li va fer costat incondicionalment”. Per això, tots dos intervindran en la taula redona sobre aquest llibre, que és una oda a la resiliència i a l'empatia entre el que es va i el que es queda.

Te nombro és un relat viscut que, més enllà d'una simple novel·la, repassa tots els preceptes establerts per l'ortodòxia clàssica per superar qualsevol dol. L'obra (amb una longitud de 148 pàgines i editada per mileniArts) està dividida en textos, alguns escrits en vers i d’altres en prosa, a la manera d’un diari personal de Dolors López a partir de la mort de la seua filla. El títol d'aquests textos es relaciona amb alguna cosa que li recorda la seua filla: ‘Uñas rojas’, ‘La noche’, ‘Su rostro’, ‘El día tiene 500 horas’, ‘Akelarre’, ‘La urna’, ‘Te he comprado una florencia, mamá’, ‘Luciérnagas’, ‘El abrazo’, ‘La luciérnaga voló’, ‘Doña rosa’, ‘Frecuencias’, ‘No puedo llamarte’ i ‘Todos son mi hija’.

Dolors López Alarcón és professora de primària, FPA (Formació per a Persones Adultes) i valencià, i entre 1999 i 2011 va exercir un càrrec públic com a consellera en el Consell d'Administració de Ràdio Televisió Valenciana. A més, va ocupar la vicepresidència i la presidència del Grup de Dones de COPEAM (Conferència Permanent de l'Audiovisual Mediterrani). Dolors López forma part del moviment internacional de l'Economia del Bé Comú, ha sigut líder sindical en la UGT i, també, ha sigut formadora i orientadora dins de l'àmbit empresarial impartint programes de formació a responsables recursos humans sobre assetjament i assetjament psicològic laboral.

Noticias relacionadas

amb 30 peces a escala humana

La Falla Immaterial '[In]Tocable' s'instal·la en La Nau

Por  - 

El projecte Falla Immaterial manté la seua tradició de celebrar una xerrada cultural amb un esmorzar valencià. Enguany, en col·laboració amb #LaCulturaDelAlmuerzo, la temàtica d’aquesta matinal serà la tecnologia, l’art participatiu i la gastronomia. Hi intervindran l’artista tèxtil Reyes Pe i els professors de la Universitat de València Emilia López-Iñesta i Francisco Grimaldo. Serà el dissabte 2 de març, a les 9.30 hores, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas