GRUPO PLAZA

aquest 18 de novembre

'Arcana Imperii' reflexiona sobre art i política en un programa radiòfonic, junt a diferents colectius

17/11/2017 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme Cultura Contemporània acull aquest dissabte, 18 de novembre, l'acció radiofònica 'Els enemics del poble i l'infern' de l'artista Lluc Mayol i el col·lectiu Catxirulo Lab, un programa de ràdio que s'emmarca dins de l'exposició 'Arcana Imperii. Investigacions en burocràcia' i que s'emet en directe via streaming des de la pròpia sala d'exposicions. 

L'exposició Arcana Imperii', que acull el Centre del Carme fins al pròxim 7 de gener, indaga en una aproximació de l'art a la política no com a element de representació sinó com una mirada crítica cap a les estructures o l'administració de l'Estat.

‘Arcana Imperii' presenta el treball de deu artistes que prenen la burocràcia com a mitjà per a la realització de la seua obra. Entre ells la peça de Lluc Mayol es presenta com un treball performátic que es desenrotlla en diversos programes radiofònics que promouen el diàleg ciutadà. 

El projecte de Lluc Mayol i Catxirulo Lab té com a finalitat "reforçar la incidència en l'esfera pública local". Per a això s'ha convocat a diversos col·lectius de València relacionats amb l'activisme social, a responsables de l'administració pública i als artistes per a debatre sobre algunes problemàtiques que els afecten de la política local així com les temàtiques de l'exposició. 

‘Els enemics del poble i l'infern' pren el seu títol d'una edició extraordinària de la revista Nova Cultura de 1937, quan la Segona República Espanyola començava a trontollar-se. En l'actualitat, després de deu anys de l'inici de la crisi, del Moviment 15-M, de la primavera Valenciana, l'acció de Lluc Mayol es pregunta qui són hui els “enemics del poble”? Quin paper pot jugar la cultura, i concretament l'art, en esta conjuntura? 

El projecte es dividix en tres accions radiofòniques, la primera que va tindre lloc el passat 28 d'octubre, la segona que se celebra aquest 18 de novembre, a les 17.30 hores i l'última el 16 de desembre.

En l'acció d'este dissabte participaran els col·lectius La Internacional Teatral espai autogestionat d'art i pensament crític que, des de finals de 2016, agrupa diversos artistes i col·lectius com a Tiro Hecho  i La Miliciana Serigrafia; Estratègia Integral Participativa de Natzaret, iniciativa promoguda per l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, per un equip tècnic format per l'estudi La Dula, l'arquitecte David Estal i La Repartidora. A més se sumarà al diàleg Mireya Royo Conesaactual cap del servici d'Educació de l'Ajuntament de València, membre de la formació política Podemos i fins a l'actualitat ha compaginat la seua labor de professora de secundària amb l'activisme feminista i la Plataforma d'Auditoria Ciutadana del Deute. 

Junt amb ells els artistes de la mostra Efrén Álvarez, Ignasi Prat i Azul Blaseotto donaran compte dels seus projectes establint un paral·lelisme entre l'expressió artística i l'entorn sociopolític.



Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas