X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

14 anys després de la reobertura

Cultura inicia la millora, condicionament i renovació de la Casa-Museu Benlliure

11/10/2017 - 

VALÈNCIA. La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la contractació de diversos treballs de condicionament de l’espai expositiu de les dependències de l’estudi de pintura de la Casa-Museu Benlliure, de renovació de la seua cartelleria i de consolidació i protecció de dos escultures de Marià Benlliure.

“Entenc com una prioritat la defensa i la necessitat de millorar la protecció i difusió del patrimoni cultural de la ciutat de València. Per això hem impulsat diverses actuacions, en este cas a la Casa-Museu Benlliure, que abordarem en el que queda d’any per posar en valor este espai i l’obra d’este gran artista valencià”, ha explicat Tello.

D’una banda, s’abordarà la millora de l’aspecte general de l’estudi de pintura de la Casa-Museu Benlliure, 14 anys després de la seua reobertura, i s’adequarà als criteris expositius actuals. Durant este mes d’octubre es realitzaran els treballs de condicionament, centrats en el canvi de sistema d’il·luminació amb tecnologia led, que "ajuda a la conservació preventiva de les obres, afavorix la seua contemplació i possibilita un estalvi energètic important".

D’una altra banda, l’increment de visitants estrangers ha motivat la renovació integral de la cartelleria del museu, que passarà a ser trilingüe, en valencià, castellà i anglés. 

En tercer lloc, dins de les tasques destinades a "conservar i posar en valor el patrimoni cultural del museu", es netejaran i condicionaran dos escultures de Benlliure. Les dos representen a Maria Benlliure, xiqueta. Una està feta en fang cuit i l’altra en bronze. Esta actuació s’executarà entre este octubre i desembre. El pressupost total de totes estes intervencions arriba als 20.818,98 euros.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email