X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

Manel Pastor i Madalena

'Estudis Comarcals' de la IAM estrena director  i "donarà veu a les comarques valencianes"

11/05/2017 - 

VALÈNCIA. La col·lecció 'Estudis Comarcals' de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació comença una nova etapa amb el nomenament de Manel Pastor i Madalena com a director. Fins ara, aquesta col·lecció estava en desús i sense director però amb aquest nomenament se suma a altres col·leccions com la Biblioteca d’Autors Valencians o Papers de Premsa. 

El  nou director 'd'Estudis Comarcals', Manel Pastor és doctor en Història Medieval i fou un dels membres fundadors de la Federació d’Instituts i Centres d’Estudis Comarcals del País Valencià, així com de l’Instituto de Estudios Comarcales de la Hoya de Buñol-Chiva. Ha participat i organitzat diversos congressos i esdeveniments científics i ha estat responsable de publicacions en l’àmbit de la investigació. 

Un lloc de trobada per als estudis locals i comarcals

Aquesta col·lecció pretén reunir estudis monogràfics i actes de congressos amb uns criteris de qualitat editorial i de preferència temàtica. Des de la nova direcció es vol configurar un lloc de trobada d’investigacions i reflexions teòriques que facen servir com a marc de referència geogràfic el territori valencià i, preferiblement, els àmbits local i comarcal. Un altre dels compromisos que presenta la col·lecció en aquesta nova etapa consisteix a impulsar la col·laboració amb la Federació d’Institutsi Centres d’Estudis Comarcals del País Valencià. En paraules del propi Manel Pastor: "nosaltres tenim la intenció d’oferir aquesta renovada finestra a les veus de les comarques valencianes que trobem dignament representades pel ric i divers teixit associatiu reunit en la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià, per tal de recolzar la defensa del territori, del patrimoni i impulsar la recerca i la divulgació del coneixement científic”. 

El primer llibre d'aquesta nova etapa 

El llibre 'Consum familiar en la societat preindustrial valenciana. Contrastos entre el medi rural i urbà (Sueca-Xàtiva, 1700-1824)' de Luis Miguel Rosado Calatayud, s’ha convertit en el primer llibre editat en aquesta nova etapa 'd’Estudis Comarcals'. És un estudi comparatiu de l’evolució de la demanda dels diferents tipus de béns i, d’una manera especial, dels gèneres tèxtils,que ens permet endinsar-nos en el coneixement de dues localitats que segueixen comportaments dissemblants, derivats de les característiques pròpies del lloc en què viuen. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email