X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

el 7 DE MARÇ

La pintora Rosa Torres i l'escriptora Marina izquierdo commemoren el Dia Internacional de la Dona al MuVIM

6/03/2017 - 

VALÈNCIA. Amb motiu de les celebracions al voltant del Dia Internacional de la Dona, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), aquest dimarts 7 de març s’inaugura la mostra dedicada a la pintora valenciana Rosa Torres, a més d’una conferència per a reivindicar el paper de la dona en el món de l’art. L'escriptora Marina Izquiero també participará en aquesta jornada commemorativa amb una conferència. 

La jornada comensarà a les 18:00 hores amb la inauguració de la mostra dedicada a la pintora valenciana que estará instal·lada al hall del museu dependent de la Diputació de València i un espai expositiu dedicat a la presentació del seu treball. El centre museístic dóna així continuïtat al projecte, iniciat el 2016, de reservar aquests espais per contribuir a la visibilització de l'obra d'artistes plàstiques contemporànies. Aquest acte comptarà amb la participació de Rafael Company, director del MuVIM, Nuria Espí, comissària de la mostra, i la mateixa pintora Rosa Torres.

L'obra de la qual parteix el projecte, i que es podrà veure al hall del museu, Pins vora mar, és un d'aquells «paisatges-finestra» de Rosa Torres amb els quals l'artista s'enfronta a la realitat per tornar-la reinterpretada mitjançant un llenguatge artístic propi, que beu al seu torn dels grans artistes del segle XX als quals escodrinya i reinterpreta passant-los pel seu filtre particular.

La posterior activitat d’aquesta jornada amb motiu de les celebracions del Dia Internacional de la Dona serà la conferència anomenada ‘Escriptores silenciades. La cultura incompleta’ al Saló d’Actes del MuVIM, a les 19.00 hores. Aquesta xarrada es durà a terme per l'escriptora, periodista i docent Marina Izquierdo, autora del llibre 'La mitad silenciada', que opta aquest any als Premis de la Crítica Literària Valenciana en la modalitat de poesia.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email