X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 21 de abril y se habla de SANIDAD edificant ximo puig Mónica Oltra encuesta electoral
GRUPO PLAZA

de l'1 al 3 de juny

València es converteix en una ciutat filosòfica: 'Avivament 2017', tres dies de festival de filosofia

17/05/2017 - 

VALÈNCIA. L’associació València Pensa ha posat en marxa un festival de filosofia a la ciutat de València anomenat 'Avivament', que es durà a terme des de l’1 fins al 3 de juny. Un esdeveniment on es pretén implicar la filosofia en la vida quotidiana de la ciutat. Durant aquests tres dies es realitzaran diferents activitats com: una projecció d’una pel·lícula, un concurs d’aforismes, es podrà veure una peça teatral, una passejada matutina o una exposició ‘filogràfica’.

Programació completa

Dijous, 1 de juny 

Conferència 'El lugar de la filosofía en el siglo XXI', d’Antonio Campillo al Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) a les 19:00 hores.
Micropeça teatral 'Avive el seso', d’Albert Martínez (director i guionista), Pablo
Tomás i Laura Valero al MuVIM, a les 21:00 hores (Producció d’Avivament). Projecció cinematogràfica que s'estrena a Espanya, d’'Examined Life', d’Astra Taylor a Aragó Cinema, a les 22:30 hores. Es tracta d'una projecció de la versió original subtitulada en castellà.

Divendres, 2 de juny 

Presentació del llibre 'Jardinosofía. Una historia filosófica de los jardines', de Santiago Beruete al Jardí Botànic de la Universitat de València (UV), a les 12:00 hores. Conferència 'Populismos del siglo XXI', de José Luis Villacañas al MuVIM, a les 19:00 hores. Conferència 'Revelación del lugar. Apuntes del caminar', d’Alberto Ruiz de Samaniego a la Llibreria Ramon Llull, a les 20:30 hores. Diàleg 'Pensaments despentinats'. Guillem Calaforra i Josep J. Conill escabellen l’aforisme al Mercat Municipal de Mossén Sorell, a les 23:00 hores. Cinemaleta 'Ramón, Ramón o el poema adelgazado', de Carmela Mayor i Pilar Beltrán es durà a terme al Mercat Municipal de Mossén Sorell a les 24:00 hores.

Dissabte, 3 de juny 

Ruta filosòfica 'A través de València en un passeig imaginat per Joan Lluís Vives i guiat per Francesc J. Hernàndez', per tota la Ciutat de València. L'inici serà a la plaça de Nàpols i Sicília a les 12:00 hores. És una activitat sufragada per l’Agència Valenciana de Turisme. Conferència 'La crisi i una crisi en la vida d’una filòsofa', de Laura Llevadot al MuVIM, al Saló d’actes a les 19:00 hores. Diàleg 'Cultural-ment', Juan Arnau i Vicent J. Martínez conversen sobre què fan les humanitats en un món dominat per la tècnica. Serà al MuVIM a les 20:00 hores.
Taula redona 'Editar pensament al País Valencià', amb Manuel Borrás (Editorial Pre-Textos), Vicent Flor (Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació), Joan Dolç (In Púribus Llibres) i Tobies Grimaltos (Universitat de València) a la Llibreria Ramon Llull, a les 20:30 hores. Diàleg intempestiu 'La utilidad de la inútil'. Angelo Fasce y David Barberá hablan deeso, de que la filosofía no, no sirve para nada, cosa que no, no es buena. Serà al Mercat Municipal de Mossén Sorell, a les 23:00 hores. Micropeça teatral Avive el seso, d’Albert Martínez (director i guionista), Pablo Tomás i Laura Valero al Mercat Municipal de Mossén Sorell, a les 24:00 hores.

Activitats fora dels tres dies del festival

Exposició 'Philographics', de Genís Carreras, al Vestíbul i a la Sala de la Torre del MuVIM. Del 16 de maig al 25 de juny.
Concurs d’aforismes #LichtenbergViu2017, del 5 al 26 de maig a les 12:00 hores. El lliurament del premi serà el dijous 1 de juny, a les 19:00 hores, al saló d’actes del MuVIM. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email