GRUPO PLAZA

Manu Blázquez, Vicente Aguado i Silvia Martí

El Consorci de Museus tria els artistes que reinterpretaran els 7 pecats capitals

Manu Blázquez, Vicente Aguado i Silvia Martí presenten tres propostes a cavall entre la instal·lació i la performance que reflexionen sobre la condició humana

12/05/2016 - 

VALENCIA. El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha seleccionat els artistes Manu Blázquez, Vicente Aguado i Silvia Martí per a formar part de la IV edició del Projecte 3 CMCV sota el lema Els set pecats capitals.

Inspirats en l'obra d’El Bosco, els projectes seleccionats, a cavall entre la instal·lació i l'art d'acció o la performance, proposen una reflexió sobre la condició humana. L'avarícia, l'enveja, la gola, la luxúria, la ira, la superba i la peresa prendran diferents formes per a seduir l'espectador. El Projecte 3 CMCV, creat en 2013, és el programa de suport a l'art emergent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.Amb l'objectiu de promocionar i difondre la creació artística es concedeixen tres ajudes de 5.000 euros, destinades a la producció de tres projectes inèdits, a més de l'organització d'una exposició itinerant per les tres províncies i el seu corresponent catàleg.

La convocatòria, que compleix amb aquesta la seua quarta edició, serveix a més per a prendre el pols a la creació contemporània a la Comunitat, reconeixent quines són les seues noves formes d'expressió i posant el focus sobre aquells talents emergents de què es va a poder gaudir a Castelló, València i Alacant.

Si en les passades edicions s'ha observat com l'aplicació de les noves tecnologies a l'art donava com a resultat la hibridació dels gèneres artístics, en aquesta última convocatòria pren protagonisme l'art d'acció, i un ‘work in progress’ que invita a la participació del públic.

El tema proposat per a aquesta edició gira entorn dels pecats capitals, amb la intenció de contribuir a la commemoració del cinqué centenari de la mort d’El Bosco (1450-1516) i d'una de les obres més emblemàtiques que se li atribueixen, la taula dels set pecats capitals.

A aquesta convocatòria han concorregut 27 projectes que han sigut avaluats per una comissió composta pel president de la Comissió Executiva del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Albert Girona; el director- gerent de l'entitat, José Luis Pérez Pont (en la foto, de Miguel Lorenzo); a més de Maite Ibáñez i Pilar Tébar, com a professionals de reconegut prestigi en el camp de les arts plàstiques; i Montiel Balaguer i José Campos com a tècnics del Departament d'Exposicions del Consorci.

Propostes guanyadores

La comissió avaluadora va triar els projectes Dei Canti Lamentosi, de Manu Blázquez; Loteries i pecats de l'Estat, de Vicente Aguado; i Dolcificar pecats, de Silvia Martí, que formaran part de la pròxima exposició Els set pecats capitals.

Manu Blázquez (València, 1978), amb la seua obra Dei Canti Lamentosi, presenta una instal·lació escultòrica a manera de mur de les lamentacions que convida a la reflexió interior el disseny del qual provocarà dubtes a l'espectador sobre el que és, quina cosa fa i cap a on va.

Amb Loteries i pecats de l'Estat, Vicente Aguado (València, 1980) presenta una peça -acció que treballa sobre la convergència entre els set pecats capitals i la set loteries que existeixen a Espanya. El govern estaria fomentant les qualitats, emocions i sentiments pecadors a través dels jocs d'atzar legalitzats. Dolcificar pecats, de Silvia Martí (València, 1966), es presenta com un gest poeticoperformàtic per a pal·liar algun pecat propi o aliè que convida l'espectador a triar alguna de les lletres que componen els 7 pecats capitals escrits amb xocolate.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas