GRUPO PLAZA

Sala L'Horta

'Cinc Minuts', una obra que parla de la pèrdua de la memòria en la tercera edat des de l'humor

20/02/2024 - 

VALÈNCIA. La pèrdua de la memòria i la soledat dels nostres ancians són els assumptes de fons que aborda Cinc Minuts. Una temàtica en principi molt dura, però que en mans de l'actor i dramaturg Jerónimo Cornelles i el reconegut director d'escena Rafael Calatayud es converteix en un encantador drama còmic que deixa molt bon sabor de boca en els espectadors. La Sala L'Horta acollirà aquesta producció de la companyia Alarcón&Cornelles dissabte que ve 24 de febrer a les 19 hores, dins del cicle dirigit a públic jove i adult.

L'acció comença al jardí d'una residència per a la tercera edat en la qual viu la senyora Mompó, personatge interpretat per l'actriu Laura Useleti. Amb la intenció de recopilar tots els seus records, abans que es llisquen irremeiablement cap a l'oblit, l'anciana està escrivint notes de manera compulsiva en els marges de les pàgines dels llibres que l'envolten. Allí, mentre espera l'arribada de Rosa -una jove amiga que no sempre apareix quan li la necessita-, coincidirà amb Ángel, un personatge enigmàtic que sembla ser un infermer (i que interpreta el propi Cornelles sobre l'escenari).

L'arribada inesperada de l'estrany la molesta, perquè ella vol esperar a Rosa per a parlar amb ella cinc minuts; el temps suficient per a explicar-li alguna cosa que mai ha comptat a ningú. Encara que rondina i tracta de desfer-se d'ell, a poc a poc es va establint entre ells un diàleg que ens ajudarà a entendre el passat de la senyora Mompó. A partir d'una conversa aparentment lleugera i plena d'humor, el text aborda el tema de la salut mental i de com l'oblit i l'Alzheimer ens esborra.

Una proposta que, a cavall entre la comèdia i el drama, i utilitzant la màgia que ens pot donar el món dels somnis i els records, parla també de com ens enfrontem tots i totes a la mort quan ja som ancians i sentim que ja hem viscut bastant, però, malgrat això, ens neguem a morir perquè sentim que encara tenim deutes pendents amb el món dels vius.

El llarg viatge d'una gota d'aigua

El diumenge 25 de febrer, la sala de Castellar-l’Oliveral represa la seua programació d'espectacles per a bebés amb una obra de titelles i objectes protagonitzada per una gota d'aigua. En aquesta poètica peça de la companyia Teatre Arbolé, seguim a aquest simpàtic personatge a través de rius, mars, oceans i per descomptat, el cel i els núvols. Aventures, cançons, endevinalles, emocions i riures jalonen aquest periple tan especial que també té com a objectiu inculcar als xiquets i xiquetes la importància de l'aigua en les nostres vides.

L'espectacle es desembolica en dues esferes. D'una banda, l'aspecte físic i natural del propi cicle de l'aigua; d'altra banda, el viatge poètic. “La nostra no és una gota qualsevol, és una llàgrima -indiquen des de la companyia–. És un procés de coneixement, de descobriment de la vida, des del seu naixement provocat per una emoció, fins al seu terme en la mar. La mar, com a punt on conflueixen tantes coses, la mar on pararan les nostres vides, en el més pur concepte de Jorge Manrique. La mar com a figura poètica, tantes vegades utilitzada, com a destí, i tantes vegades glossada pels nostres poetes”.

La gota aventurera té una duració de 60 minuts i es representarà a les 11 i a les 12.30 hores, amb el públic assegut en l'escenari.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas